EEN SERIE VAN UANTWERPEN EN NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL

Stap met National Geographic Channel Behind the Science van de Universiteit Antwerpen. En kijk mee tussen atomen met de sterkste microscoop ter wereld, ontdek drugssporen in het rioolwater, onderzoek mee hoe groen hernieuwbare energie echt is, werp een logische blik op logistiek en ontdek verborgen meesterwerken van grootmeesters als Van Gogh en Goya.

VERBORGEN MEESTERWERKEN VERBORGEN MEESTERWERKEN

NU 2 VAN GOGH’S VOOR DE PRIJS VAN 1!

Ooit al dwars doorheen een schilderij gekeken? Dat kan nu. Dankzij de Universiteit Antwerpen en National Geographic Channel. Kijk mee achter bekende werken van Van Gogh, Goya en Memling en ontdek wat er achter deze bekende schilderijen schuilt.

DRUGSRIOLENDRUGSRIOLEN

RIOOLWATER SPREEKT BOEKDELEN, COCAÏNEDELEN EN XTC-DELEN.

Drugsgebruik is nog altijd taboe. Vandaag geven de riolen heel wat meer prijs over het drugsgebruik in bepaalde steden dan de inwoners zelf. Ontdek in deze aflevering alle geheimen van het drugsgebruik in Antwerpen, Amsterdam, Brussel en andere steden.

TUSSEN DE ATOMENTUSSEN DE ATOMEN

OOIT AL EENS EEN HAAR GEZIEN VAN 2 KILOMETER DIK?

Kijk mee tussen de atomen met de krachtigste microscoop ter wereld. Ontdek samen met de Universiteit Antwerpen hoe een goudklompje de toekomst van de geneeskunde zou kunnen veranderen.

HERNIEUWBARE ENERGIEHERNIEUWBARE ENERGIE

HOE GROEN IS EEN BOS?

Kunnen houtsnippers de wereld redden? Dat is de vraag die professor Ceulemans van de Universiteit Antwerpen bezighoudt. Ontdek mee op National Geographic Channel of deze houtsnippers een waardig alternatief kunnen zijn voor fossiele brandstoffen.

ECO-ECONOMIEECO-ECONOMIE

KAN ECOLOGISTIEK OOK DE ECONOMIE REDDEN?

Kan de transportsector een ecologische weg inslaan? De logistiekspecialisten van de Universiteit Antwerpen denken van wel. Ontdek in deze aflevering nieuwe trends zoals o.a. de stille levering.